FRÅGOR & SVAR

vAR FOTOGRAFERAR DU?

Vid bröllop kommer jag såklart till er. När det gäller porträttfotografering så bestämmer vi plats tillsammans. Ni får gärna önska vilken natur så ser vi till att hitta en bra plats. Jag har många på lager. Är viktigt att ljuset är bra, men det handlar om vinklar - och såna är jag expert på. :) Men oftast runt Höör.

Hur länge har du fotograferat?

Jag köpte min första kamera för 13 år sedan och har fotograferat människor i 12 år. Helt tokigt länge! Vågar knappt se på mina första foton, haha.

hur många foton får vi?

Kan egentligen säga att generellt så siktar jag på att leverera 50-100 stycken i timmen. Ibland blir det mer, men sällan mindre.

hur får vi våra foton?

Efter porträttfotografering så levererar jag fotona via en länk här på pixieset där ni enkelt laddar ner fotona högupplösta i er dator.
När det gäller bröllop får ni dels fotona via en hemsidelänk och även på en usb hemskickad i brevlådan så att ni säkert har kvar dom på ett ställe till.

Viktigt - att ni sparar ner era foton! Gärna på extra hårddisk också.

Redigerar du fotona?

Ja, det gör jag. Jag gör fotona lite varmare, kollar över kontraster osv. Jag retuscherar inte fotona, drar in eller förstorar/förminskar. Jag är helt för att fotona ska spegla verkligheten och det naturliga.
I de sagolika fotona kan jag dock gå in och jobba i ögon, ändra mer med färger och känsla, slänga in en måne här och där eller ett djur, men det är just för att det är sagor och sagor är inte alltid helt verkliga.

hur bokar vi dig?

Gå in på kontaktsidan här och välj ett av sätten att kontakta mig, så pratar vi vidare.

hur tidigt behöver vi boka dig?

När det gäller bröllop så brukar jag säga så snart som möjligt, om ni vill vara säker på att jag kan. Maj-September brukar bokas upp snabbt och jag har ett begränsat antal lördagar till förfogande. Porträttfotograferingar är helt klart lättare att hitta dagar till.

Får vi alla i färg och svartvitt?

Faktiskt, nej. Det får ni inte. Mina foton är min konst och jag gör vid fotona i det alternativet som jag tycker att bilden blir bäst i.
Man ska inte boka mig om man föredrar svartvitt, det ska jag erkänna - ni får 90-95% av era foton i färg. Minst...

Vad ska vi ha på oss?

Jag har en del tips, allt detta kommer ni att få i informationsbladet som jag mailar till er när ni bokat!

Follow me on Instagram